Virtualization

De tijd dat elke server of service eigen apparte harware nodig had is definitief voorbij. Steeds meer realiseren we dit virtueel en dikwijls is 1 of 2 (voor redundancy) servers voldoende om het gehele serverpark mogelijk te maken

We hebben een uitgebreide ervaring met het virtualiseren van bestaande situaties. Dat kan heel vaak zowel de beste als goedkoopste oplossing zijn voor uw netwerk.

Een voorbeeld uit de praktijk:

Bedrijf X heeft 12 werkplekken en een Windows Small Bussiness 2008 server. De server is inmiddels jaren oud en vertoont kuren, is traag en vooral onbetrouwbaar. De RAID5 blijkt gebroken en de hardware is hopeloos achterhaald. Toch wil bedrijf X niet teveel aan de situatie veranderen omdat de opzet klopt en ingewerkt is bij het personeel.

Wij hebben een betaalbare Qnap NAS geplaatst, 1 (refurbished) Server met ESXi 5.1, de SBS server gevirtualiseerd en virtueel OpenSource communicatie-servers geinstalleerd t.b.v. verbindingen met andere kantoren en telewerken. Voor nog geen 3000 euro (incl. uren) is bedrijf X weer volledig up-and-running en bijzonder tevreden.

Bel ons als je met soortgelijke problemen kampt. Een onderzoek kost vaak maar een paar uur en is gratis bij opdracht.