Refurbishment

In deze tijden moeten we allemaal op de kosten letten. Zeker het MKB is door de crisis hard getroffen.

Fair ICT realiseert zich dat veel bedrijven geen budget hebben voor IT. De kosten voor IT worden als onvoorziene kosten gezien en zijn daardoor vaak als eerste onderhevig aan bezuinigingen. Dat het vroeg of laat spaak loopt is voor iedereen duidelijk maar de keuzes zijn vaak noodgedwongen.

Wij werken regelmatig met refurbished hardware om de kosten extreem te drukken. Denk wel, een server kost al snel een paar duizend euro terwijl een refurbished server al verkrijgbaar is voor een paar honderd. Deze servers zijn welliswaar een aantal jaren gebruikt maar vaak in een (stofvrij) Datacenter; slijtage is hierdoor minimaal en meestal zijn deze servers nog jaren prima inzetbaar in het MKB. Voor een paar honderd euro heb je al een Dual Xeon Octa-core met 64g of meer geheugen; prima inzetbaar als ESXi-host.

Fair ICT werkt met een aantal bedrijven die refurbished hardware leveren zoals NTS . Fair ICT kan je bijstaan en adviseren in de keuze en, zo mogelijk nog belangrijker, je bijstaan in het implementeren van de hardware.

Ook voor goedkope werkplekken, switches, routers of accesspoints is refurbishment dikwijls een prima oplossing. A-merken, wat garant staan voor kwaliteit, duurzaamheid en stabiliteit, voor een hele zachte prijs.